Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat de CiU Joan Raventós critica el 0’5% que l’Alt Penedès rep d’inversió pressupostària

El diputat convergent creu que la comarca mai havia estat tan marginada com ara pel que fa a la futura inversió pública.

Raventós qualificava de llastimós que el primer pressupost del govern tripartit contempli que la comarca perdrà un 50% del que es venia invertint fins ara. El diputat afirma que la Generalitat rep molt més diners de l’estat, uns 2.100 milions, i que per tant, podria invertir en major mesura a l’Alt Penedès.

El convergent critica el fet que la inversió de la Generalitat vagi a parar principalment a les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

En aquest sentit, el diputat creu que el Consell Comarcal hauria d’actuar desestimant aquesta línia de la proposta de pressupostos perquè deixa l’Alt Penedès en el número 27 de la llista en el capítol d’inversions a les comarques.

D’altra banda, constatava que s’incrementarà la pressió fiscal dels ciutadans. Si l’any passat era l’impost de la benzina, aquest any serà el cànon de l’aigua amb un augment del 27%.

Raventós també afirma que no s’engeguen noves propostes a nivell comarcal probablement degut a que no hi ha prou cohesió interna dins del Govern de la Generalitat.

El diputat feia referència al dèficit escolar i d’infraestructures que presenten molts municipis de la comarca i que no troben solució en la proposta de pressupost.

Joan Raventós va comentar també que CiU presentarà al·legacions als pressupostos per intentar solucionar aquestes qüestions i dèficits per la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: