Dimarts, 22 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Casal de Vilafranca ha decidit convertir la sala gran en el saló de ball del Penedès

La societat la Principal ha anunciat avui un canvi històric en la seva tradició centenària obrint l’entitat a tothom amb una oferta de ball.

Aquesta activitat, en fase experimental, s’allargarà del 20 de novembre al 7 de febrer. Durant aquest període hi haurà ball tots els dissabtes a la nit i els diumenges a la tarda, a més d’alguns festius significats.

Entre setmana la sala no oferirà cinema. Les projeccions quedaran restringides només a la sala 2. Els canvis els ha comunicat avui el president del Casal, Joan Güell, acompanyat per el vice-president, Carles Puig i del gerent de l’entitat, Salvador Casals. Casals ha remarcat que l’ampliació d’oferta de ball respon a la sol·licitud realitzada pels socis. D’altra banda, l’entrada s’obre també als no associats que hauran de pagar entrada.

L’oferta comptarà amb les millors orquestres. Els socis tindran entrada gratuïta o en alguns casos hauran de pagar un preu inferior. L’entrada lliure serà de 6 euros més consumició, pels dissabtes a la nit, i de 3 euros, pels diumenges a la tarda. La sala comptarà també amb canvis per fer-la més atractiva.

Del 20 de novembre al 7 de febrer hi haurà 27 sessions de ball amb la participació, en total, de 20 orquestres. La sala es promocionarà al Gran Penedès, perquè els responsables del Casal consideren que és un servei lúdic que no existeix amb aquestes característiques en cap de les tres comarques.

L’objectiu és ampliar el nombre de socis perquè en el cas d’assistir a totes les sessions de ball la diferència entre els socis i els que hauran de pagar entrada pot superar els 120 euros.

D’altra banda, avui també s’ha anunciat que l’inici de les obres a l’escenari del Casal serà imminent. S’havien de començar a l’estiu, però la revisió de les mesures de seguretat ha fet endarrerir l’obra.

Ara es canviarà el teló talla incendis i les sortides de seguretat, a més de les obres ja previstes de millora de la caixa escènica.

La junta del Casal ha volgut ampliar la inversió per fer aquestes millores, que compten amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional.

El termini de les obres no s’ha concretat, però s’espera que puguin estar acabades el mes de febrer. Amb tot, la sala gran del Casal quedarà condicionada per oferir ball o espectacles teatrals de gran format, deixant de banda l’oferta de cinema. De tota manera es mantindrà la pantalla i el projector de cinema per poder oferir pel·lícules en casos excepcionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: