Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des de dilluns passat, es sanciona a qui no porti el cinturó de seguretat al seient de darrera

Els Mossos d’Esquadra controlen des de l’1 de juny que els passatgers d’un automòbil portin cordat el cinturó de seguretat als seients de darrera.

Inicialment, els Mossos informaran els passatgers dels automòbils de l’aplicació de la llei, i només sancionaran els conductors que hagin comès alguna altra infracció, com ara per excés de velocitat o per alcoholèmia. Aquesta mesura de seguretat és obligatòria des de juny de l’any 1992 arreu d’Espanya, però fins ara no s’imposaven sancions pel seu incompliment.

Segons el Servei Català de Trànsit l’objectiu d’aquesta mesura és reduir el nombre de ferits i morts. El 40% de les víctimes mortals a les carreteres catalanes no portaven cordat el cinturó de seguretat.

La sanció és econòmica i afecta exclusivament a la persona que no porta el cinturó cordat. Les multes rondaran els 90 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: