Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Generalitat va lliurar el premi Baldiri Reixac a dues escoles de la vila

Les escoles El Carme i Mas i Perera han estat guardonades amb els premis que la Fundació Lluís Carulla atorga en reconeixement i estímul de l’escola catalana.

El lliurament del premi es va fer ahir al vespre al Palau de la Generalitat per part del president, Pasqual Maragall.

El veredicte del jurat atorga el premi a l’escola del Carme en reconeixement a un centre de tota la vida del casc antic de la ciutat, amb llarga tradició d’ensenyament en català.

Pel que fa a l’escola Mas i Perera el jurat destaca que està situada en un barri perifèric, amb alumnes de procedència diversa que impulsa un bon treball d’integració.

En el decurs de l’acte el conseller delegat del Fòrum 2004, Jaume Pagès, va fer una intervenció definint el Fòrum 2004 com una oportunitat per a la cultura catalana.

Enguany se celebra la 26ena edició d’aquests premis, que tenen com a principal objectiu reconèixer la bona feina de les escoles dels Països Catalans i, sobretot, la seva fidelitat a la llengua i la cultura pròpies.

Els premis Baldiri Reixac estan dotats amb les aportacions voluntàries que fan els receptors del llibre-nadala que la Fundació Lluís Carulla tramet cada any a persones interessades en la cultura catalana. Enguany s’han presentat als premis 47 mestres, 93 escoles i 205 alumnes, i s’han concedit 14 premis a les escoles dotats amb 3.300 euros cadascun. D’entre els premis adreçats als alumnes destaca també el que ha rebut l’escola el Circell de Moja i que es lliurarà aquest diumenge a l’Espluga de Francolí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: