Dilluns, 21 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal millora el Servei d’Urgències

Des del març l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa un nou sistema de funcionament al Servei d’Urgències amb l’objectiu de donar una millor resposta

Segons aquest nou model es fa una valoració inicial dels pacients per part d’un diplomat d’infermeria, que amb el suport del programa informàtic ofereix un informe final amb nivell de valoració i justificació de la simptomatologia indicativa de nivell de priorització, establint 5 nivells de major a menor gravetat.

A partir d’aquestes “categories”  hi ha una redistribució dels fluxos de pacients entre els diferents metges i especialitats. El sistema també estableixen uns màxims ideals de  temps d’espera de  visita mèdica  post triatge. Un altre aspecte que es vol millorar és el de la comunicació  als pacients i familiars en espera de ser visitats o informats de l’evolució dels seus familiars. Tot i que la segons fase de l’ampliació de l’Hospital preveu una ampliació del servei d’urgències, per fer-lo més funcional, la direcció de l’Hospital ha decidit fer una remodelació de l’espai actual per fer possible aquest canvi.  Així els lavabos s’han instal·lat provisionalment en un mòdul prefabricat a la sortida i en l’espai alliberat s’han adequat dos consultoris de visita mèdica pels nivells 4 i 5, que són els de menys gravetat.  També està previst compartimentar la sala d’espera en tres espais; millorant el confort i l’ambient en general.

Els aspectes relacionats amb la informació també es reforçaran, tant els relatius al funcionament general del servei, com les indicacions i recomanacions de salut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: