Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria de grups municipals dóna per fet que hi haurà moció de censura a Vilafranca

Aquest dissabte l’assemblea d’ERC va donar el vist i plau al seu regidor, Pep Quelart, per signar la moció de censura contra el govern del PSC

Aquest matí el convergent Pere Regul ha mantingut contactes amb regidors d’ERC i de la CUP per tal de llimar els serrells que li permetin finalment aconseguir els 11 vots necessaris per presentar la moció de censura.L’actual alcalde, el socialista Francisco Romero, assenyala que continua treballant amb l’objectiu principal de garantir la governabilitat de l’ajuntament i en aquest sentit vol incorporar a l’acció de govern les prioritats marcades per part d’ERC. Romero destaca també que , en la seva opinió, la moció no garanteix estabilitat en el govern.

L’alcalde mantindrà aquesta setmana reunions amb la resta de forces polítiques amb l’objectiu de posar en marxa un nou cartipàs municipal. En una convocatòria de premsa de CiU s’explica que després dels darrers aconteixements, amb els resultats que se’n deriven, demà faran una valoració i explicaran els passos que estan efectuant per tal de portar a terme la moció de censura al govern de l’ajuntament de Vilafranca. Donat que estan tancant els temes, i els acords que se’n deriven amb reunions de treball avui mateix, no faran declaracions al respetce fins demà.

Per part de la CUP el regidor Otger Amatller explica que l’assemblea d’esquerra republicana confirma una voluntat de canvi, expressada des de fa mesos. Un canvi que el PSC no ha volgut escoltar. Amatller creu que el que ara cal és començar a treballar per engegar definitivament la moció de censura. Respecte al futur govern el regidor de la CUP ha indicat que caldrà que sigui sensible a les prioritats que puguin assenyalar les diferents forces polítiques en benefici de Vilafranca. Des de la perspectiva del PP, Josep Ramon, apunta que la presentació d’una moció de censura és legítima i que ara es troben a l’espectativa de com es va resolent, tot i que té la sensació que tot ja està parlat. En aquest sentit el regidor del PP considera que si s’ha de presentar la moció que es faci el més de pressa possible i que el seu grup municipal continuarà fent una oposició constructiva.

Finalment el regidor d’ICV , Bernat Villarroya, apunta que , tot i ser legítima la moció de censura, no la comparteixen. Villarroya creu que a Vilafranca li calen altres debats en aquests moments, com ara aprovar un pressupost i uns projectes prioritaris per els propers dos anys. El regidor d’Iniciativa també considera que per fer-ho cal una posició de responsabilitat institucional de la qual en són especialment responsables els dos grups majoritaris, del PSC i de CiU.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: