Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC celebra l’assemblea per decidir si dónen suport al canvi de color polític de l’alcaldia

La setmana passada va ser molt intensa políticament a Vilafranca. Dilluns Marcel Esteve renunciava a l’alcaldia en un ple extraordinari i divendres passat se’n celebrava un altre

Aquesta setmana també acabarà amb molta intensitat perquè demà a dissabte a dos quarts de set de la tarda ERC celebra una assemblea local de militants en la qual s’ha de decidir si es dóna suport a una moció de censura que permetria al convergent Pere Regull accedir a l’alcaldia, o si per contra no es dóna suport a la moció i, d’aquesta manera, el socialista Francisco Romero es manté a l’alcaldia.
De fet va ser esquerra republicana que a l’estiu passat ja anunciava la necessitat d’un canvi a Vilafranca i ara caldrà valorar si el que s’ha produït amb la renúncia d’Esteve ha estat suficient.<br />L’actual alcalde, Francisco Romero, anunciava en el ple d’investidura un segui de propostes per obrir el govern, treballar per millorar el diàleg i assolir el major consens possible sobretot en els temes estratègics per la ciutat.

En aquesta línia, i en una entrevista a RTV Vilafranca, Romero ha explicat que aquesta setmana ja ha dictat un decret per facilitar la tasca de control de l’oposició, amb l’objectiu de convocar dos cops al mes les comissions de seguiment i obrint també la porta de les juntes de govern local.

D’altra banda aquesta setmana a través d’un comunicat, la Comissió Onze de Setembre del Penedès recorda que ara fa un parell d’anys engegaven una iniciativa per tal que les formacions polítiques que concorrien a les darreres municipals assumissin un clar compromís amb la ciutadania en temes que consideraven d’importància capdal des d’una òptica nacional. Aquell compromís va ser signat públicament per CiU, CUP, ERC i ICV, i contenia punts com la defensa de la Vegueria, i la negació de la necessitat de ser metropolitans.

Després de les eleccions, i dels dos anys que han transcorregut, ara la Comissió considera que s’obre la possibilitat de que Vilafranca assoleixi el canvi de projecte que ells proposaven. Consideren doncs que és l’hora del compromís de totes aquelles forces que van signar el document fa dos anys i que ara poden propiciar, si treballen unides, aquest nou escenari a la vila.<br />Tot plegat es podrà dilucidar a partir d’aquest dissabte al vespre. Per aquest motiu Ràdio i Televisió Vilafranca oferiran una informació d’última hora. Pel que fa a Ràdio Vilafranca la notícia es podrà conèixer mitjançant una connexió especial dins de la retransmisió que es fa demà a la nit del parit d’hoquei patins entre el Patí Vilafranca i el Vendrell, mentre que a Vilafranca TV s’oferirà un especial informatiu que s’emetrà tan dissabte a la nit com també tot el diumenge.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: