Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca tanca el pressupost del 2008 amb un superàvit de 586 mil euros

Ahir es va celebrar ple ordinari a l’ajuntament de Vilafranca corresponent al mes de març

El primer ple presidit per el nou alcalde de Vilafranca Francisco Romero. Es tractava un ordre del dia amb força punts de tràmit. Destacant el primer en el que es donava compte de la liquidació del pressupost del 2008. La regidora d’hisenda, Maria Batet, va explicar que l’ajuntament ha tingut un superàvit de 586 mil euros, uns diners que que govern vol plantejar per avançar en les polítiques socials anunciades en el discurs d’investidura de Romero, en base al consens i el diàleg. El superàvit és molt inferior al dels darrers anys, i constata la situació de crisi econòmica amb una baixada de recaptació en els impostos que tenen a veure amb l’activitat econòmica i la construcció. Batet va assenyalar que la liquidació està marcada per la prudència i que, malgrat tot, deixa l’ajuntament amb unes finances sanejades per fer front als reptes que la crisi comportarà pel 2009.
Per part d’ICV, Bernat Villarroya, va compartir el criteri de prudència i va destacar la feina del departament d’intervenció.

El regidor del PP, Josep Ramon, va assenyalar que el superàvit demostra que les mesures de reducció de determinats impostos que havia demanat l’oposició eren factibles.

Per part de la CUP, Otger Amatller, va recordar que la baixada de recaptació bé en bona part per la disminució de la construcció.

Per la seva part Aureli Ruiz, de CiU, va criticar al govern per incorporar en el pressupost la previsió d’ingressos d’uns terrenys, dels quals no se’n té la certesa de la seva venda.

En relació a la resta de punts del ple, feien referència als comptes d’empreses o organismes municipals del 2008 i es van aprovar.<br />També es va aprovar la incorporació de modificació del pressupost del patronat de Turisme i de Cal Bolet.<br />Finalment es va presentar una moció d’urgència per part de la CUP sobre el pla Bolonya i la càrrega policial contra els estudiants universitaris. La moció demanava inicialment les dimissions dels consellers Saura, com a responsable dels mossos i Huguet, com a responsable d’universitats. A més també proposava que no s’actués judicialment contra els estudiants.

Respecte a aquest tema ICV., ERC i el PSC , tot i reconèixer que la càrrega policial va ser excessiva van mostrar-se contraris, a l’espera del que es pugui saber en la compareixença del conseller Saura al Parlament.<br />A més també es van mostrar contraris a qualsevol tipus de violència.

Pere Regull, de CiU, va demanar a la CUP que retirés els punts contra el conellers Huguet i d’absolució dels estudiants. Retirats aquestes punts la moció, es va aprovar amb els vots a favor de CiU, la CUP i el PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: