Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demanen canvis circulatoris a Santa Clara

Diversos agents socials de Vilafranca presenten a l’ajuntament un estudi de mobilitat que recomana modificar els canvis de circulació aplicats a la zona del carrer Santa Clara.

L’estiu passat van entrar en funcionament els canvis de circulació en aquesta zona. Uns canvis no van ser ben rebuts ni per les associacions de veïns de la Barceloneta Sant Magí i de l’Espirall, ni per les associacions de comerciants del centre i de l’Espirall. Bàsicament perquè el carrer de Santa Clara es convertia en via d’una única direcció, cap al centre; el carrer Muralla de Sant Magí i els trams propers a la plaça Milà i Fontanals també esdevenien d’una sola direcció; i s’invertia el sentit únic dels carrers Puigmoltó i del Carme.

Aquest dilluns, representants de les dues associacions de veïns, del Centre Vila, la Unió de Botiguers i Comerciants de l’Espirall, La Unió Esportiva Espirall i els Comerciants dels carrers del Cid, Igualada, Pere Alegret i Santa Clara entraven a l’ajuntament una instància per proposar la modificació dels canvis de circulació. Aquests agents van encarregar un estudi de mobilitat a l’entitat Desarrollo, organización y movilidad, DOYMO, S.A, que valora els efectes de l’aplicació dels canvis circulatoris i que proposa la solució ja apuntada aquest estiu de fer una rotonda al final del carrer de la Parellada, davant de Caixa Penedès.

L’estudi ha estat finançat per diversos comerços de la zona ja que, segons diuen els representants, s’han vist molt afectats. Des del Centre Vila, Cristina Bundó apuntava les dificultats que tenen els vehicles per descarregar mercaderies i el fet que es perdin compradors perquè hi ha problemes per aparcar. En aquest sentit, deia que l’aparcament de la Plaça del Carme està ara gairebé buit sempre. Bundó deia que han rebut moltes queixes. A l’estudi, a banda de proposar canvis en la mobilitat actual, s’han reflectit els impactes del model de trànsit, com l’augment del temps i la longitud dels trajectes i l’increment del nombre de vehicles que passen per determinats carrers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: