Dissabte, 20 d'abril de 2024

1.342 participants en una 13a edició de la 10k amb rècord femení de la prova

Meritxell Soler creuava la meta en 33 minuts i 14 segons. Completaven el podi Cristina Silva amb 33:50 i Miriam Ortiz amb 35:23. Ilias Fifa (29:32), s’imposava a Ibra Chakir a la meta.

Vilafranca ha tornat a convertir-se en una de les capitals de l’atletisme aquest diumenge amb la celebració de la 13a 10K. Prop de 1.400 corredors van citar-se a la meta de la Rambla de Sant Francesc.

És el gran esdeveniment atlètic de Vilafranca i comarca juntament amb la Mitja Marató de l’Espirall. Una gran festa que va omplir els carrers de Vilafranca com cada mes de gener des de fa ja 14 anys. Una prova popular, però que destaca també per l’alt nivell competitiu, que va quedar demostrat pel nou rècord de la prova femenina, establert per Meritxell Soler. La guanyadora, creuava la meta en 33 minuts i 14 segons. Completaven el podi Cristina Silva amb 33:50 i Míriam Ortiz amb 35:23.

En la prova masculina, Ilias Fifa avantatjava en només un segon al vilafranquí Ibra Chakir. Fifa s’imposava amb un temps de 29:32. En el tercer calaix del podi, Artur Bossy.

Hi ha qui lluita per guanyar, però la 10k també té lloc per aquells i aquelles que es marquen els seus propis reptes personals. Molts atletes locals i d’altres que arriben a Vilafranca expressament. com l’Ausi, que ve des de Màlaga. També és el cas del Roy, holandès resident a Olèrdola des de fa pocs mesos.

Un esdeveniment que també s’obre a les famílies, amb la mini 10k. La cursa de 2,3km, que destinava beneficis al Rebost Solidari de l’Associació Ressò, comptava amb més de 800 inscrits.

La 13a edició de la 10K es salda amb unes xifres de participació sensacionals, en un esdeveniment ja clàssic al nostre calendari esportiu. Dels 1342 atletes que van començar la cursa, 1292 van finalitzar-la.