Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum s’implica en diversos projectes que investiguen sobre l’antiguitat del vi i la viticultura

Aquest matí, l’onzè Congrés de Museus del Vi d’Espanya s’ha centrat en exposar diversos projectes d’investigació científica que exploren l’antiguitat del vi i la viticultura.

Vinseum participa activament en el projecte Irep en Kemet, sobre la viticultura i l’enologia a l’Antic Egipte a través de l’estudi de les escenes presents a les parets de les tombes, i en els treballs que s’estan fent al jaciment ibèric de la Font de la Canya d’Avinyonet, un espai que aviat s’obrirà al públic per a divulgar els orígens de la viticultura al Penedès.

La directora del projecte Irep en Kemet Maria Rosa Guasch explica que, a través de les pintures que estan fotografiant aquests dies a tombes privades de l’Egipte mitjà, es pot descobrir com s’elaborava i consumia el vi a l’Antic Egipte.

Per la seva part, el co director de les excavacions de la Font de la Canya Dani López ha avançat al congrés nous projectes d’arqueologia experimental i de divulgació enoturística que esperen rebre finançament. També ha anunciat la imminència de l’obertura de l’espai per a ser visitat i d’un acord que permetrà mostrar els resultats de l’excavació a Vinseum.

La setmana que ve, el jaciment ja rebrà la visitat de l’escola de Sant Pau d’Ordal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: