Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranquins i penedesencs han viatjat fins a Escòcia per viure el referèndum que decideix el seu futur

Més de 4’3 milions d’escocesos estan cridats a les urnes avui per votar si volen que Escòcia sigui un país independent.

El procés ha estat seguit amb molta atenció des de Catalunya des del primer dia i avui, catalans d’arreu, entre ells vilafranquins i penedesencs, han viatjat fins a Edimburg per viure aquest referèndum històric en directe.

Pels carrers de la capital escocesa hi ha membres de l’ANC, Òmnium, dels partits pro consulta o catalans a títol personal que han aprofitat per seguir el referèndum i fer turisme fins diumenge.

Un dels vilafranquins que es troba a Escòcia és Marc Guerrero, membre de l’executiva de CDC i vicepresident de l’ALDE Party, que actua com a observador internacional.

Guerrero ha explicat en una entrevista al magazín de Ràdio Vilafranca que als col·legis electorals ja hi havia cues des de primera hora i sobretot, molta expectació mediàtica. També ha destacat la tranquil·litat ciutadana que es respira entre els partidaris del sí i del no.

Tot i que aquests dies abunden les comparacions entre Escòcia i Catalunya, per Guerrero hi ha una gran distància entre el Regne Unit i la seva tradició democràtica i Espanya, tot i així destaca els punts en comú.

 

Passi el que passi avui a Escòcia, Guerrero afirma que tindrà impacte a la Unió Europea i a Catalunya.

 

Els col·legis electorals han obert a les vuit d’aquest matí i tancaran a les 11 de la nit, hora catalana. Els resultats es proclamaran oficialment demà a la 1 del migdia, hora catalana.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: