Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca enceta els actes de celebració dels 80 anys del compositor vilafranquí Josep Soler, homenatjat arreu de l’Estat durant el 2015

Considerat una de les figures més grans de la història de la música catalana, Josep Soler també destaca per la seva gran tasca docent, havent estat mestre de molts dels compositors catalans més destacats de generacions posteriors, i també s’ha dedicat a l’assaig musical i filosòfic.

Vilafranca encetarà aquest cap de setmana els actes de celebració dels seus 80 anys: Dissabte, a les 11 del matí, el pianista Diego Fernández Magdaleno oferirà una conferència-concert sota el títol "Josep Soler, la plenitud d’un artista" dirigida especialment a alumnes de piano. De manera didàctica, s’explicarà com abordar el repertori d’aquest compositor i com aprofundir en el seu llenguatge compositiu. En aquest acte s’uneixen la paraula i la música, inseparables per Soler, en un necessari homenatge a qui és un dels grans noms de la cultura catalana.

I diumenge, a les 7 de la tarda, Fernández interpretarà el programa “Un segle de música catalana per a piano” amb obres de Cristòfor Taltabull, Josep Soler, Albert Sardà, Benet Casablancas, Armand Grèbol i Francesc Taverna-Bech. L’entrada, de 5€, es podrà adquirir una hora abans a la taquilla del Vinseum i en acabar s’oferirà un vi d’honor al pati del museu.

Els dos actes s’emmarquen en la programació de Vilafranca Capital Cultural 2015 i estan organitzats per l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet i el Centre Artístic l’Agrícol.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: