Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP denuncia que el sector vitivinícola de l’Estat ha perdut més de 18 MEUR de fons europeus per al 2014

Unió de Pagesos denuncia la pèrdua de fons provinents del Programa de suport al sector vitivinícola de la Unió Europea per un import de 18,68 milions d’euros, segons les dades publicades pel ministeri d’Agricultura a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària.

Aquest programa comptava per al 2014 amb un volum de 210 milions d’euros, dels quals se n’han consumit el 91,3%.

Per al sindicat, aquesta situació s’ha donat per la ineficàcia del Ministeri a l’hora d’articular el programa de suport al sector, ja que no va preveure amb prou antelació que no es consumiria la totalitat dels 210 milions disponibles i no va posar els mitjans per evitar que se’n perdessin 18,68.

D’altra banda, Unió de Pagesos considera que si es retarda molt més la publicació de la norma del programa espanyol serà difícil dur a terme les noves mesures en l’exercici del 2015; quant més es retardi, diuen, hi ha més risc que es repeteixi en aquest exercici la pèrdua de fons europeus.

El sindicat exigeix al Ministeri que publiqui el més aviat possible el nou programa de suport al sector vitivinícola amb les adaptacions necessàries per a una millor gestió dels fons europeus i per no desaprofitar les oportunitats que ofereix aquest finançament.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: