Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una pintura de Sant Fèlix del fons Vinseum penja al saló de plens de l’Ajuntament

Fa uns mesos l’Ajuntament de Vilafranca va demanar l’obra en préstec a Vinseum. Des del passat 19 de febrer l’obra s’exposa al saló de plens.

Es tracta d’una pintura a l’oli sobre tela d’autor anònim, datada entre els segles  XVII i XVIII. La figura central representa Sant Fèlix capellà. Als laterals s’explica la història del martiri de Sant Fèlix i de Sant Adaucte.

Abans de ser exposada, l’obra va ser intervinguda per Carmina Admella, conservadora-restauradora de Vinseum. L’ajuntament de Vilafranca s’ha fet càrrec del cost de la restauració.

De les tasques més importants realitzades durant la restauració es pot destacar l’estabilització del suport del quadre, la tela i el bastidor. En concret s’han tancat els estrips de la tela i col·locat dues bandes, també s’ha substituït el bastidor original per un de nou. A més, com que la tela original és molt prima s’ha col·locat una tela pel revers per aconseguir un suport més resistent.

La capa pictòrica també ha necessitat algunes actuacions. El quadre presentava pèrdues de la capa pictòrica en tot el perímetre i per garantir una correcta conservació i llegibilitat s’han fixat i reintegrat els estrats malmesos.

Finalment s’ha substituït el marc original per un altre daurat, que estilísticament harmonitza amb la imatge de Sant Fèlix i amb els altres quadres del saló de plens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: