Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tradició, foc i música han omplert d’activitats Sant Cugat ses Garrigues en el cap de setmana de la seva Festa Major

Els actes s’han concentrat especialment al darrer cap de setmana però ja hi havia activitats prèvies durant tota la setmana passada.

Un dels moments esperats acostuma a ser el del pregó. Enguany protagonitzat per la mestra Montserrat Farré Fabre. El pregó tenia lloc divendres a les deu de la nit a la plaça de l’Ajuntament. Montserrat Farré va fer memòria dels seus records d’infància relacionats amb Sant Cugat i el Penedès. Recordava que tot i viure de ben petita a Barcelona a l’estiu sempre tornava al poble on hi tenia la seva família.

La pregonera recordava els renoms dels seus pares al poble. El seu pare era conegut com el Ton de cal Peret de la Torre i la mare com la Carmeta de Cal Xic. El pregó va rebre forts aplaudiments i l’alcaldessa Montse Albet la va obsequiar amb una figura dels diables de Sant Cugat i amb un quadro d’un pintor local. Desprès del pregó es va fer l’Encesa 2014 pels carrers del poble a càrrec del Ball de Diables Sexes Foc, acompanyats pel Sexot, el drac del municipi. Aquest any l’Encesa va ser més llarga i reeixida que en d’altres ocasions i en el recorregut s’anaven fent també projeccions.

D’altra banda els actes musicals també han estat presents a la festa major. Per exemple el dia abans del pregó, el dijous, tenia lloc un dels concerts destacats a càrrec de la Banda de música Mestre Montserrat.

El concert es celebrava a René Barbier. El director de la Banda, Emilio Serrano, ens explicava abans de començar el concert les característiques de l’agrupació musical.

També van oferir una interessant versió del musical “West side story”, de la qual en podem escoltar un fragment.

Un dels moments més destacats de la festa tenia lloc diumenge al migdia. Era la tradicional cercavila, pels carrers del poble. Una cercavila que comptava amb els grups de panderetes, panderos, cintes, i bastoners, a més de la Colla Gegantera “Els Titots” i grallers Pica-Soques. Tampoc hi podien faltar els Diables Sexes Foc i Petits Sexes Foc. La cercavila acabava amb la lectura de versots dels Diables Sexes Foc a la Plaça de les Eres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: