Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Toni Aira ha parlat del paper dels MCM en el procés sobiranista, a Vilafranca

El periodista i doctor en Comunicació, Toni Aira, ha iniciat el cicle de xerrades Camí al 9-N que la JNC de l’Alt Penedès organitza per convèncer els joves de la comarca dels beneficis de votar sí-sí a la consulta del proper 9 de novembre.

Aira, especialitzat en l’anàlisi de la influència de l’agenda mediàtica sobre les agendes política i pública, s’ha centrat en el paper dels mitjans de comunicació nacionals i estrangers en el procés sobiranista català. Aspecte en el qual sovint no es para massa atenció i que Aira creu que és prou important.

 

Aira recorda que fins fa poc els corresponsals de mitjans estrangers eren a Madrid i no es desplaçaven per l’estat, però ara les coses han canviat. Els corresponsals venen a Catalunya o hi tenen delegats, a banda de l’esforç que ha fet la Generalitat per explicar-se. Tot plegat, diu Aira, suma visions, i ajuda a trencar el discurs uniforme del govern espanyol.

Quant a l’estratègia adoptada per Mas en la convocatòria del referèndum del 9-N, Aira estableix una comparació amb la filosofia del Cholo Simeone, l’entrenador de l’Atlètic de Madrid, d’anar “partit a partit”.

 

L’analista polític reconeix que “la consulta està molt complicada”, però diu que malgrat tot pot ser que es faci.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: