Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tímid creixement de l’ocupació a l’Alt Penedès a finals del 2014, gràcies a la indústria i la construcció

L’Alt Penedès torna a les xifres positives, situació que no es donava des del repunt de l’economia registrat el 2011, segons l’Informe ADEG de conjuntura econòmica corresponent al 2n semestre del 2014.

A la nostra comarca l’ocupació creix un 0’4%, creixement que responsables de l’ADEG qualifiquen de “tímid” però satisfactori. El Garraf és la comarca on la creació d’ocupació és més intensa, amb un 4,6% interanual el 4t trimestre, el 4t millor registre comarcal, i al Baix Penedès és del 2,8%.

A l’Alt Penedès, el procés de desacceleració en la pèrdua d’ocupació observat a la primera meitat de l’any, continua en el tercer trimestre i desemboca en un primer indicador positiu a finals d’any, d’un 0,4% interanual, com explica el president de l’ADEG, Jordi Solé.

 

Si bé és un creixement molt minso, que situa l’Alt Penedès a la cua del grup de comarques que creen ocupació, significa que hi ha 129 llocs de treball més que a finals de 2013.

Aquesta evolució és deguda principalment a la indústria i, en menor mesura, a la construcció. Per Jordi Solé és important perquè són dos sectors “amb alta capacitat per generar ocupació”.

 

El sector financer continua patint una davallada destacable i els serveis en el seu conjunt no creen ocupació, encara que alguns subsectors sí.

A partir del tercer<strong> </strong>trimestre del 2014 augmenta lleugerament el nombre de centres de cotització, cosa que no succeïa des de principis de 2008. L’últim trimestre de l’any se’n creen 57 respecte l’any anterior, un 1,8% més, i el total se situa en 3.286.

La taxa d’atur és del 17% i continua disminuint, sent molt més baixa que a les comarques veïnes del Garraf i del Baix Penedès.

Quant a les perspectives, el president de l’ADEG confia que a partir d’aquest any la indústria lideri el creixement a l’Alt Penedès, tot i que a hores d’ara no hi ha cap sector que tiri del carro amb diferència respecte la resta.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: