Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos celebrarà aquest cap de setmana un homenatge als pilots que van formar part del Vesper de la Gloriosa

El Vesper fou el conjunt d’aeròdroms del Penedès que van operar durant la Guerra Civil al servei de l’aviació republicana i que incloïen els camps de Sabanell, Pacs, Santa Oliva i els Monjos.

Els actes es duran a terme aquest diumenge dia 30 de novembre i començaran a les 10 del matí amb una exhibició d’aeromodelisme amb avions històrics radiocontrolats. A les 11 s’iniciarà, des del Castell de Penyafort, una visita guiada als espais de l’aviació republicana dels Monjos i a dos quarts d’1 diferents aeronaus sobrevolaran el Ciarga i el refugi del Serral, amb la participació de l’Alats Club Esportiu, de Bellvei.

Finalment a la 1 del migdia, al Ciarga, es durà a terme l’homenatge als pilots del Vesper de la Gloriosa amb un acte que recordarà la seva trajectòria i el seu paper a l’aeròdrom dels Monjos, amb parlaments, música i la presència dels seus familiars.

Seran homenatjats els pilots Francesc Viñals, Diego Guirao, Ernesto Marimon, José Falcó, Joaquim Tremosa, Joan Comas i Joan Ramoneda, entre altres.

Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, l’associació d’aviadors de la República (Adar) i el Ciarga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: