Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pimecava demana l’entrada dels empresaris en la gestió del Consorci de Promoció Turística

Aprofitant la modificació dels estatuts presentada pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, la patronal de les pimes del cava del Penedès, Pimecava,  planteja passar d’una gestió política a empresarial.

Aquest canvi substancial es faria a través de la creació de dos òrgans de direcció: una junta de govern, que mantindria el control pressupostari, i una junta directiva executiva que s’encarregaria de la promoció, els aspectes comercials i de màrqueting.  La junta de govern estaria formada en un 66% per el sector públic i en un 33% per el sector privat i a la junta directiva hi tindrien més pes els empresaris, en un 66%, i el sector públic estaria representat al 33%.

El president de Pimecava, Pere Guilera, admet que representa un canvi total en el funcionament del Consorci.

 

Guilera explica que consorcis similars a Barcelona, la Rioja Alta Alavesa o més propers com el Patronat de Turisme de Subirats, que ell va fundar, funcionen en base a aquest model que ha resultat ser exitós.

Pimecava també demana un altre canvi substancial dels estatuts del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès: que tots els membres associats formin part de l’assemblea general.

Recalquen que no qüestionen el que el Consorci ha fet fins ara i demanen al seu president, Santi Soler, que es miri amb bons ulls la seva proposta de canvis.

Pimecava també llença una proposta enoturística per l’any 2015: la celebració de la Setmana del Xarel.lo i el cava de qualitat superior. És una idea, que ja han traslladat a l’Institut del Cava i al Consell Regulador del Cava, però que no volen liderar i que volen obrir a tothom. Tampoc han pensat en quines dates se celebraria, però Guilera té clar que s’ha d’aprofitar la Capitalitat Cultural de Vilafranca per fer emergir l’enoturisme.

El president de Pimecava, Pere Guilera, creu que “el Penedès és una destinació enoturística molt madura” i que “només falta desencallar-la” amb la col·laboració de tothom.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: