Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Guilera deixarà la presidència de Pimecava per motius de salut, i demana que des del sector s’aposti fermament pels productes de qualitat

L’anunci de la renúncia al càrrec l’ha fet aquest dimarts al matí el mateix Pere Guilera a la seu del Consell Regulador del Cava. Un anunci que ha provocat sorpresa, ja que només feia un any i mig que havia estat escollit; i per tant no ha complert ni la meitat del mandat.

Guilera, però, fidel al seu estil, ha volgut ser clar a l’hora d’explicar els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió, per no deixar possibilitat a especulacions. Es tracta d’un problema de salut que, sense motiu conegut, el fa perdre el coneixement.

Els metges li han recomanat que, als seus 66 anys, rebaixi una mica la seva activitat, i per tant en els propers mesos formalitzarà la renúncia al càrrec. Ha explicat que ara es treballarà per trobar un candidat que continui treballant per mantenir el bon moment en que es troba aquesta patronal. Guilera ha destacat que en aquest any i mig ha augmentat el nombre d’associats, en aquest moments són 52 empreses. I també ha posat èmfasi en les bones relacions que hi ha amb l’Institut del Cava i el Consell Regulador del Cava. Precisament els presidents d’aquestes dues entitats eren també en la roda de premsa que ha fet per explicar la seva renúncia.

A banda però, Guilera ha volgut parlar de temes d’actualitat del sector, i així ha expressat el total suport de Pimecava a la proposta que fa el Consell Regulador per potenciar els caves premium.

Ha apuntat, però, algunes qüestions amb les quals no són tant positius. Ha lamentat que Pimecava no tingui representació al Consorci per la Promoció Turística de l’Alt Penedès. També ha criticat la nova senyalització enoturística que recentment s’ha aprovat, i en què ha volgut ressaltar que les empreses no han pogut participar. I ha plantejat els seus dubtes en relació a la finalització de cara a primers de 2016 del Pla Director d’Enoturisme que fa uns dies es va presentar a Vilafranca. Principalment, ha dit, tenint en compte el calendari electoral d’aquests propers mesos.

Finalment on ha estat contundent és l’opinió sobre l’Incavi. Guilera ha estat clar en dir que l’Incanvi no està treballant per el cava, que tenen la sensació que els ignoren i els donen l’esquena.

Abans d’acabar, Pere Guilera ha refermat la voluntat de Pimecava, i la seva particular, de continuar treballant per potenciar els productes de qualitat, i diferenciadors. Ha insistit en que cal preservar el paisatge com a actiu, i que els empresaris ja treballen per l’enoturisme, però que s’ha de poder fer una tasca més coordinada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: