Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mexicans, l’exposició de fotografies de Pere Pascual i Roger Velázquez, es pot veure fins al 10 d’agost a la Capella Sant Joan

Les imatges que es poden veure al Capella són finestres a un món de sensacions inoblidables d’un país fascinant, ple d’emoció i d’originalitat.

L’exposició Mexicans, amb les fotografies de Pere Pascual i Roger Velázquez, reflecteix tradicions, cultures, ofrenes, altars, colors i paisatges humans i geogràfics d’una societat que venera la vida i el record. Són un total de vint-i-quatre peces fotogràfiques de gran format, que combinen el color amb el blanc i negre i la decoració d’un altar que reprodueix els acolorits altars mexicans.

Mexicans ofereix dues visions de Mèxic. L’igualadí Roger Velázquez retrata diversos estats del país, tot i que es manifesta captivat pel Michoacan. Mentre que el penedesenc Pere Pascual s’ha centrat en un grup indígena i en la celebració de la setmana santa. La combinació de les dues mirades és la clau de l’exposició.

El que tenen en comú els dos fotògrafs és que han establert amb Mèxic una relació que va més enllà de les obres resultants.

Roger Velàzquez ha treballat àmbits tan diversos com el retrat, la publicitat, l’arquitectura o l’art. Pere Pascual, per la seva banda, ha treballat en fotografia publicitària, industrial, gastronòmica, reportatges de viatges i antropològics.

L’exposició va ser inaugurada divendres pel regidor de Cultura Raimon Gusi.

Pel divendres 2 d’agost a les vuit del vespre, hi ha programada una visita comentada a l’exposició, a càrrec dels dos fotògrafs. Els horaris de visita de l’exposició són de dimecres a divendres de cinc a vuit del vespre; dissabtes de sis a vuit i diumenges i festius de de dotze a dues i de sis a vuit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: