Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llambrusca impulsa “Llegats familiars” per ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones recentment diagnosticades d’alzheimer

L’associació Llambrusca Alzheimer Penedès ha presentat aquest projecte innovador que neix amb la voluntat d’ajudar a millorar l’estimulació cognitiva de persones que han estat diagnosticades d’alzheimer en les seves fases inicials.

La presidenta d’Alzheimer Penedès, Àngels Cererols, destaca que aquesta estimulació cognitiva és positiva a nivell físics i emocional, però també contribueix a dignificar la persona i la seva trajectòria vital. Una proposta que pretén ser motivadora per a les persones que hi participin. I que parteix d’un tipus d’estimulació que es coneix com a reminiscència que estimula la funció del llenguatge i la memòria. La metodologia de treball consisteix en usar la paraula com a vehicle, i en la figura d’un escoltador professional que transformarà la conversa en un document escrit totalment confidencial. Precisament l’escoltadora Montse Bueno destaca que el punt fort d’aquest projecte és que les persones es poden explicar amb total llibertat. Aquest tipus d’activitat pot ser útil per a persones que hagin estat diagnosticades recentment d’alzheimer; però la presidenta de Llambrusca insisteix que a banda s’ha demostrat útil en la prevenció de la depressió de la gent gran. Per aquest motiu obren també “Llegat familiar” a la participació de persones que no hagin estat diagnosticades. Per tal de participar-hi cal posar-se en contacte amb l’associació a través del seu web www.llambrusca.org.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: