Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles de l’Alt Penedès participants al projecte “d’oliabio” recullen 5.301 litres d’oli usat durant aquest curs

El projecte, que impulsa la cooperativa d’inserció social i laboral Nou Verd, ha recollit durant el darrer any 5.301 litres d’oli usat a una quinzena d’escoles de l’Alt Penedès.

Aquest oli ha permès generar 4.240 litres de biodièsel i ha suposat un estalvi en emissions de CO2 de 6.944 quilos. A més, amb aquesta recollida s’han pogut estalviar 12.987 euros en depuració d’aigua. Es calcula que per cada litre d’oli que s’aboca a l’aigüera, es contaminen mil litres d’aigua. Per tant, segons aquestes xifres, s’ha evitat la contaminació de 5.301.000 litres d’aigua.

En total, aquest curs 2013/14 han participat en el projecte més de 3.500 famílies procedents d’una vintena d’escoles de les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia. Aquest curs s’hi han incorporat dotze escoles i de cara al curs vinent ja han confirmat la seva adhesió una desena d’escoles més de l’Alt Penedès.

Els aproximadament 4.500 alumnes que participen en aquest projecte de recollida d’oli usat reben un dipòsit de plàstic, que s’emporten a casa, i el retornen un cop l’han omplert amb les restes d’oli vegetal usat en els seus domicilis. Un cop retornat, se’ls facilita un pot net per repetir el procés. Els treballadors de Nou Verd són els encarregats de gestionar-ne la recollida i el procés de reciclatge per transformar l’oli usat en biodièsel com a combustible de transport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: