Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Cultural Dòlia es presenta en públic amb un projecte d’una intervenció arqueològica al Claustre dels Trinitaris

Aquest dimarts es presentava a l’Auditori del Vinseum l’Associació Cultural Dòlia, un col·lectiu format per nou joves especialitzats en diversos àmbits de les humanitats. La seva finalitat és difondre el patrimoni penedesenc des d’una òptica divulgativa i apropar la cultura al jovent.

Com explica una de les impulsores de l’associació, la Claudia Llach, la voluntat és oferir una manera innovadora i moderna d’acostar-se a la cultura. I han buscat començar amb un espai com el Claustre dels Trinitaris, amb la voluntat de recuperar-lo.

Per aquest motiu, Dòlia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca, ha projectat un camp de treball internacional on es farà una intervenció arqueològica vertical o arqueologia de l’arquitectura al Claustre dels Trinitaris, datat del segle XVII, per tal de documentar les diferents tècniques constructives i poder-hi copsar les diverses fases de construcció. Aquest projecte servirà per recollir el màxim d’informació per si es vol fer una posterior restauració completa del Claustre renaixentista. Ho comentava l’arqueòloga Carme Miró. Per això el camp de treball s’adreça a estudiants que vindran a formar-se, però també a recollir informació.

Tal i com ha anunciat el regidor de Cultura, Raimon Gusi, aquesta activitat formarà part dels actes i accions plantejades durant el 2015, quan Vilafranca serà Capital de la Cultura Catalana i comptarà amb 24 joves participants internacionals que s’allotjaran durant quinze dies de juliol a l’Alberg municipal.

A part de les tasques tècniques d’intervenció arqueològica, els participants del camp també realitzaran diverses descobertes i conferències sobre la cultura i el patrimoni vilafranquí i penedesenc. Aquestes activitats enfocades al lleure serviran per aprofundir amb el que els membres de Dòlia defineixen com a “camp d’aprenentatge”, ja que l’objectiu és que els participants s’enduguin alguna cosa més que l’experiència de participar en un camp de treball.

L’Associació Cultural Dòlia està formada per joves de 21 a 27 anys i aquest serà el seu primer projecte, tot i que paral·lelament a la preparació del camp de treball el 16 de gener, durant les Festes de Sant Raimon, organitzaran un recital de relats eròtics maridats amb cava per començar a donar a conèixer el projecte i l’associació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: