Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Associació Arcoflis mostra en una exposició a la capella dels Dolors com es vestia al segle XIII, en l’època de Pere el Gran

Aquest passat cap de setmana ha estat el primer en què s’ha pogut visitar aquesta exposició que ha organitzat l’associació Arquers i Companyia de la Flor de Lis “Arcoflis”, amb la voluntat de mostrar en ple segle XXI com es vestia en el segle XIII.

Arcoflis és una associació que es dedica a la recreació història, i precisament el seu camp d’actuació és el segle XIII, en l’època de Pere el Gran. Com explica el seu president, Jaume Montull, es tracta de recreacions fidels a l’època, que ells utilitzen habitualment en les seves recreacions.

En l’exposició es pot veure com vestien les classes nobles, també el poble, els arquers i els guerrers. S’hi mostren complements relacionats amb la vida quotidiana, i també tot el que té a veure amb l’armament. A tall d’anècdota, Montull explica que alguns d’aquest vestit, com el de guerrer, poden arribar a pesar uns 35 quilos.

Aquest any, l’exposició substitueix les tradicionals exèquies de Pere el Gran que Arcoflis organitzava a aquestes alçades de l’any. Montull explica que l’any vinent les reprendran, coincidint amb el seu quinzè aniversari, i també amb la capitalitat cultural de Vilafranca. Avança que serà un muntatge més espectacular que el d’aquests darrers anys.

L’exposició tornarà a obrir les seves portes aquest proper cap de setmana, dissabte i diumenge, en l’horari habitual de la capella dels Dolors, al costat de Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: