Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca considera que ja no es pot retallar més els serveis que ofereix l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Responsables del consorci sanitari que gestiona l’Hospital de Vilafranca mostren la seva preocupació per la situació econòmica insostenible en la que es troben.

En els darrers cinc anys la Generalitat ha retallat l’aportació en cinc milions d’euros, i tancaran el darrer exercici amb un desequlibri financer de més de migmilió d’euros. El problema és que, tot i els esforços dels darrers anys,  hi ha més despeses que ingressos. El regidor de salut, Aureli Ruiz, és vicepresident del Consell Rector del Consorci Hospitalari de l’Alt Penedès, i assenyala que ja no es poden retallar més serveis.  Ruiz és conscient que si es tanca dos exercicis consecutius amb dèficit es pot perdre l’autonomia de la gestió, de manera que les decisions ja no es prendrien des de la comarca sinó des de la Generalitat.  El regidor de salut indica que s’està fent tot el possible per equilibrar el pressupost, sempre amb l’objectiu de mantenir els serveis actuals, i conservar l’autonomia de gestió del centre hospitalari.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: