Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca congela totes les ordenances municipals per al 2015

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va celebrar un Ple Extraordinari aquest dijous on es van aprovar les ordenances fiscals de cara al 2015. Les ordenances regulen els impostos i tributs municipals.

La proposta de l’equip de govern de CiU va ser la de congelar totes les ordenances, tal com s’ha vingut fent en els darrers cinc anys, excepte quan es va haver d’apujar els tributs del clavegueram, i fins i tot abaixar l’Impost de Béns Immobles (IBI). De cara al 2015 ja no existirà cap increment relatiu al valor cadastral i en canvi el tipus impositiu quedarà igual de baix. A més, l’Ajuntament proposa abaixar un 3 % cada rebut que estigui domiciliat. En aquest moment n’hi ha un 70 % que es cobra pel banc, però amb aquesta mesura es preveu que augmenti. En relació a l’IBI, durant el Ple també es va informar que a partir del proper any el sòl no urbanitzable deixarà de pagar-lo.

Les ordenances per al 2015 també regularan aspectes com l’entrada a la piscina municipal a menors de 14 anys si no van acompanyats, ja que és una normativa per llei però a nivell d’ordenances no estava recollida; i el lloguer de l’antic celler del castell conjuntament amb la Sala Gòtica o la Sala Ponent, un aspecte que ja es venia fent, però que tampoc estava regulat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: