Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues afirma que ha cedit un local i nomenat un coordinador per el 9N, i que tot plegat és un error administratiu de la Generalitat

Des de l’Ajuntament han confirmat que van respondre el requeriment de la Generalitat, i expliquen que un defecte en la forma d’aquesta resposta, i el fet que arribés fóra de termini han provocat que des del Govern es considerés que no hi havia resposta afirmativa.

Després que aquest migdia la Generalitat donés a conèixer els detalls del dispositiu que es prepara de cara al procés participatiu del proper 9N; i que s’explicités que 9 municipis no havien facilitat cap local per tal que els seus veïns poguessin participar, hem pogut parlar amb l’alcaldessa de Sant Cugat Sesgarrigues, un dels dos municipis de l’Alt Penedès que estaven en aquesta llista. Montse Albet ha explicat que des de Sant Cugat es va respondre el requeriment fet per la Generalitat de cessió d’un espai per acollir aquesta consulta, concretament l’espai d’informàtica del Centre Cívic del municipi.

Aquest migdia Albet explicava a la nostra redacció que estava a Barcelona, tot just esperant poder ser rebuda per algun responsable del Govern per fer-los arribar el seu malestar i mostrar-los tota la documentació que des de l’Ajuntament havien fet arribar en relació amb aquesta qüestió. Segons l’alcaldessa, tot plegat respon a un error administratiu a causa d’una resposta que la Generalitat ha considerat no adequada en el contingut, i que a més hauria arribat fora del termini marcat per el Govern català.

Finalment Montse Albet espera que tot es pugui solucionar amb normalitat, i que per tant els veïns de Sant Cugat que això ho desitgin puguin expressar el seu parer en aquest procés participatiu sense haver-se de desplaçar del municipi.

En el cas de Pontons, l’altre ajuntament de la comarca que segons la Generalitat no havia facilitat cap espai, el seu alcalde Lluis Caldentey ha confirmat a la nostra redacció que davant el que considera que és un procés poc seriós ja que no hi ha garanties legals ni es fa seguint cap normativa que permeti regular els resultats i la constitució per exemple de les meses, han considerat que no podien cedir un espai per acollir les meses i els voluntaris que haurien de dur a terme el procés.

Val a dir que al llarg d’aquesta tarda s’ha conegut també que dos municipis més que estaven en situació similar a Sant Cugat Sesgarrigues també havien expressat la seva sorpresa i malestar ja que afirmaven haver enviat la documentació reclamada per el Govern català malgrat la premura de temps amb que se’ls havia fet, recordant que es tractava de dilluns al matí i la resposta s’havia de donar abans del mateix dilluns al migdia.

Finalment doncs, sembla que serien només 6 els municipis catalans on no hi haurà espais per a poder participar en aquest procés.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: