Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Polifònica està de viatge a Flandes, on avui ofereix un concert

Després d’un curs intens, aquesta setmana una expedició de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca ha viatjat fins a Flandes.

El viatge és un merescut premi a mesos d’assaigs per preparar destacats concerts com el 1714-2014, amb el qual tancaven temporada al Casal de Vilafranca, o l’actuació al Barcelona Teatre Musical amb la Santa Espina.

A Flandes, els membres de la Polifònica visitaran Anvers, Bruges, Gant, Lovaina, Malines i Brussel•les.

A banda de fer turisme, aquest vespre també ofereixen un concert a l’ església gòtica de Sant Nicolau a Gant. El repertori del concert consta d’un programa de polifonia catalana i europea, que inclou una cançó d’amor en neerlandès com ha explicat a Ràdio Vilafranca, Xavier Cervera.

 

El concert i el viatge han sorgit arran de Johan Duijck, destacada personalitat de la música de Flandes, director de la coral de Gant i professor de l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya.

 

L’Agrupació Polifònica de Vilafranca ja havia actuat a Bèlgica fa quaranta-cinc anys. Com a anècdota, en aquella ocasió la coral va tenir l’oportunitat de cantar a Brussel•les davant el poeta Josep Carner, que hi vivia exiliat.

La Polifònica li va dedicar la cançó “L’elegia d’una rosa”, de Tomàs Berdier, amb text de Carner. Segons explica Cervera, el poeta va felicitar-los i va agrair emocionat aquell moment amb unes paraules que contenien una frase que ha quedat per sempre a la memòria i als annals de la Polifònica: “cantaires, canteu i canteu bé, que així també serviu Catalunya”.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: