Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora Catalana Contra la Incineració de Residus exigeix a l’administració que denegui els permisos a les cimenteres

Representants de l’entitat a l’Alt Penedès han explicat que el passat dissabte es van trobar totes les plataformes contra incineració de Catalunya a Santa Margarida i els Monjos per constituir la Coordinadora de Catalunya.

L’objectiu de la coordinadora  és conscienciar al conjunt de la població dels perills que la incineració de residus comporta.

També han presentat el Manifest unitari elaborat conjuntament per els col.lectius dels sis municipis directament afectats per la presència de cimentares, que són a més dels Monjos, Vilanova, Montcada i Reixac, Sant Feliu, Pallejà, i Sant Vicenç dels Horts.

Actualment, a Catalunya, operen 6 cimenteres que estan situades molt a prop de zones altament poblades. En l’actualitat, aquestes cimenteres estan cremant fangs de depuradores, farines càrnies, plàstics, residus urbans, pneumàtics o productes farmacèutics. El producte final del ciment conté residus d’aquestes cremes i és utilitzat en la construcció de les cases.

Denuncien que els nivells d’exposició al PM10 és de 40 mg / m 3, quan l’OMS diu que el valor guia de les partícules és de 20 mg / m 3 i està estudiant la rebaixa d’aquests nivells d’emissió.

Per tot plegat exigeixen a l’administració que denegui els permisos que converteixen les cimenteres en gestors finalistes de residus.

També demanen un estudi rigorós sobre l’impacte que l’activitat de les cimenteres-incineradores tenen en la qualitat de vida i la salut de la població, així com en l’àmbit agrícola i medi ambiental i quina despesa suposa per a la Seguretat Social.

Per tots aquests motius demanen una reunió amb Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya perquè atengui les seves  propostes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: