Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La meteoròloga Mònica Usart dóna el tret de sortida oficial a la Fira del Gall 2014 amb el pregó al Saló de Sessions de la casa de la Vila de Vilafranca

Ja està tot a punt perquè aquest cap de setmana es celebri l’edició 350 de Fira del gall. Tot i que la majoria d’actes es faran dissabte i diumenge, aquest dimecres la meteoròloga Mònica Usart ha estat l’encarregada de pregonar les festes.

La regidora de Comerç, Dolors Rius, presentava l’acte recordant que enguany es commemoren els 350 anys de la fira i els 30 anys de la Mostra de Cuina d’Aviram. Tot seguit donava pas a la pregonera que com no podia ser d’altra manera, va fer algunes referències al temps i al clima.

Per exemple va assenyalar que pels volts de Sant Tomàs hi ha l’inici del l’hivern astronòmic.

Usart també va destacar la combinació entre el clima i territori per la personalització dels productes gastronòmics. Així va assegurar que el maridatge entre el gall negre i el vi del Penedès és únic.

D’altra banda va explicar que per informar-se de la Fira, que no ha visitat mai, va preguntar a algunes persones, i va donar pas a un seguit de comentaris enregistrats en àudio de personatges com els periodistes Xavier Aymerich, Francesc Mauri, Anna Vallhonesta o Josep Cuní i també del director de la DO Penedès, Francesc Olivella i la criadora d’aviram Maria Antònia Udina.

Usart va  acabar el seu pregó amb la previsió meteorològica per aquest cap de setmana. No cal patir per la pluja, farà sol però també força fred.

Acabat el pregó va cloure l’acte l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, felicitant la pregonera en primer lloc. També va assenyalar el dinamisme de capital de comarca que dóna una fira amb 350 anys d’història, que no s’oblida de la solidaritat. I va acabar agraint l’esforç de totes les persones que la fan possible, especialment als criadors d’aviram, els restaurants i els elaboradors de vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: