Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delegació catalana als territoris ocupats del Sàhara Occidental, que inclou un vilafranquí, retinguda temporalment a Alaiun

La delegació catalana que aquesta setmana està visitant els territoris ocupats del Sàhara Occidental va ser retinguda en una casa ahir per la tarda, impedint-li arribar a l’hotel mentre s’estava celebrant una manifestació a favor del poble sahrauí pels carrers d’Alaiun.

Segons el vilafranquí Miquel Cartró, integrant de la delegació, les forces de seguretat marroquines els van impedir arribar a l’hotel i els van obligar contra la seva voluntat, i fins i tot amb empentes i amenaces, a quedar-se en una casa particular.

Des del terrat d’aquesta casa, la delegació va intentar complir amb la seva tasca d’observació de la manifestació i segons expliquen, la policia marroquina de paisà els va llençar pedres.

Al cap d’una estona, la delegació va poder tornar a l’hotel, escortada i supervisada per la policia marroquina, on van continuar retinguts fins les 11 de la nit.

La delegació catalana, integrada per dues diputades, regidors i membres de l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí, denuncia aquests fets, així com que se’ls negui la tasca d’observació per la qual s’han desplaçat al Sàhara Occidental.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: