Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comunitat peruana de Vilafranca commemora un any més la festa de la Virgen de la Puerta amb una processó i festa a la zona esportiva

L’església de Sant Francesc va ser el punt d’inici de la celebració, amb la missa en honor de la Virgen de la Puerta que va oficiar mossèn Jaume Berdoy. La cerimònia religiosa era el primer dels actes que des del migdia i fins ven entrada la tarda va celebrar la comunitat peruana de Vilafranca, organitzats per l’Associació Virgen de la Puerta de la capital de l’Alt Penedès.

De fet fa 12 anys veneren la seva verge a Vilafranca, com recorda Judit Contreras, tresorera de l’entitat. A banda de la missa i la processó, un dels moments més esperats i del que acull més gent és la festa que es fa al pavelló de  la zona esportiva.

Un cop acabada la missa, es va treure la imatge de la Virgen de la Puerta a espatlles dels portadors fins a la porta de l’església de Sant Francesc, i allà es van fer els primers actes de devoció, amb un ball tradicional, els cants del que es coneix com a “negritos”, i abans d’emprendre la processó fins a la zona esportiva la banda va interpretar l’himne nacional del Perú.

Després va iniciar la processó per diferents carrers de Vilafranca cap a la zona esportiva, on prop de 800 persones van acabar de celebrar la festivitat de la Virgen de la Puerta, primer amb un dinar i després amb ball fins ven entrada la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: