Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha trobat, finalment, un local per a la seva seu social

La Colla Jove es va crear fa quatre anys. Fins ara assajava a l’Escorxador però des de feia un any estava a la recerca d’un local propi per assajar.

Ara ja ha arribat a un acord de lloguer i properament estrenarà local social per a poder dur a terme les seves activitats. Serà el local ubicat al carrer Amalia Soler, número 8, cantonada amb el carrer del Casal. La colla ha valorat la seva excel•lent ubicació.

El local fa uns 170 m2 de planta rectangular i en la seva part més alta, de sostre, fa 8,40 m, suficient per les expectatives actuals i de futur proper de la colla. Darrerament l’havia ocupat una empresa de cuines. La Colla ha signat un contracte de 5 anys amb dret a pròrroga per a 5 anys més.

Disposar d’un local propi és per a les colles castelleres un element dinamitzador.

La colla s’ha posat en marxa per fer-lo possible i ha engegat la feina administrativa i la mà d’obra per a fer-hi els treballs d’adequació, tot i que no necessitarà gaires reformes per deixar-lo mínimament operatiu.

La Junta ha presentat un projecte a la convocatòria de subvenció de locals socials que ha publicat l’Ajuntament de Vilafranca i, en les properes setmanes, està previst engegar un projecte de micro-mecenatge per ajudar i per obrir-lo a molta més gent.

El manteniment del local serà possible amb els ingressos que genera la colla de la seva activitat habitual, també amb la contribució dels socis i simpatitzants mitjançant les quotes i els serveis i “vendings” que es té previst disposar dins el local, a banda de comptar amb que una part del conveni anual amb l’ajuntament pugui també destinar-se a aquest manteniment, ja que el local es cedirà a d’altres entitats de la vila que en tinguin necessitat de fer-ne ús.

Provablement ja s’hi faran assajos el mes de maig, però es treballa per fer possible una inauguració oficial el proper 12 de juliol, coincidint amb l’organització de la Diada d’estiu de la Colla Jove, que, de cara als propers anys, podria convertir-se amb la Diada del local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: