Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Baltà ha presentat la biografia sobre el metge vilafranquí Fèlix Janer, referència mèdica a l’Europa del segle XIX

Fill d’una família senzilla de ferrers de Vilafranca, Fèlix Janer va estudiar Medicina a la Universitat de Cervera i va ocupar diversos càrrecs en centres d’ensenyament superior i en col·legis professionals de Cervera, Barcelona i Madrid.

Compaginant l’ensenyament i l’aprenentatge continuat, el Dr. Janer es va convertir en tota una referència mèdica a nivell europeu a mitjans del segle XIX.

La seva biografia es titula El metge Fèlix Janer i Bertran i la Catalunya del segle XIX i ha anat a càrrec del també vilafranquí, Jaume Baltà.

En la presentació del volum, ahir al Consell Comarcal, Josep Maria Ustrell, membre de la Reial Acadèmia de Medicina, en destacava la seva trajectòria vital i professional, posant l’accent en la seva vessant humanista.

 

En la presentació també va intervenir la vicepresidenta de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, Mercè Durfort, que va explicar que gràcies a la biografia s’ha sabut que Janer va ser un dels primers homeòpates.

 

La biografia del Dr. Janer va rebre el Premi a l’edició de recerca històrica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’any passat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: