Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Frozen, l’abella Maia i el Barça, a més de les figures tradicionals, triomfen aquesta Pasqua

Els aparadors de les pastisseries de Vilafranca ja fa dies que llueixen la Pasqua. Les figures de xocolata, les garlandes i les mones de pa de pessic són un element indispensable durant la setmana santa i especialment el dilluns de Pasqua.

Cada any, hi ha determinats personatges que són els més buscats pels padrins que han de regalar la mona als seus fillols. Aquest cop, les protagonistes de la pel·lícula d’animació Frozen, l’abella Maia o el Barça complementen les figures més tradicionals, com l’ou i la gallina, que sempre tenen sortida. També hi ha pastisseries que opten per temes més vilafranquins.

Altres establiments, donen un toc personal a la Pasqua treballant un tema concret. A la Fleca Parés, els ous estan decorats amb la inspiració de la Sabana africana de fons.

La xocolata de les figures es comença a treballar poc després de reis perquè requereix temps a l’hora d’assecar-la i de fer-hi els acabats.

Tant a la Fleca Parés com a la Pastisseria Bertran elaboren les seves pròpies figures de xocolata i, aquest any que la Pasqua ha caigut més tard, han tingut una mica més de marge per a treballar.

Pel que fa a la mona pròpiament, la garlanda de forner té força demanda. Però també són preuades les mones de pa de pessic, sobretot les de mantega.

A la pastisseria Bertran han treballat aquest any amb 2.000 quilos de xocolata i calculen que faran entre 800 i 900 mones de pa de pessic. Pel que fa al ritme d’encàrrecs, la Pasqua és una tradició molt seguida i les vendes es mantenen respecte a anys anteriors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: