Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca assoleixen dos castells de vuit a Salt

Els Xicots poden sumar el seu quatre de vuit número cent assolit, dels quals n’ha descarregat 85 i n’ha carregat 15, des del primer carregat a la Festa Major de Vilafranca de 1998.

La colla vermella vilafranquina supera amb nota la primera de les diades de compromís abans de Festa Major, malgrat l’ensurt del tres de vuit carregat, que els ha arribat a la primera ronda després d’un intent desmuntat per problemes a l’hora de pujar de l’aixecadora.

Sense descans han tornat amb el tres, que ja havien completat a Barcelona a finals de juny, però després de carregar el pis de quarts ha saltat del castell. Caiguda lletja però sense concecuències. Ara cal posar-hi calma i dissabte vinent si no hi han baixes tornar-hi.

En segona ronda han descarregat sense problemes la seva setena torre de set de la temporada en la seva versió més pessada, però calia refer forces.

El moment culminat de la jornada però l’han donat fent un pas endavant i no renunciant a dur a plaça el quatre de vuit, a Salt l’any passat van completar una brillant clàssica de vuit, i aquest any també la volien.

Un quatre amb algun canvi obligat, que han defensat molt, sobretot a segons pel cansament i la llarga durada del quatre. Des de l’1 de juny, darrer cop que l’havien carregat que no el portaven a plaça.

Primer cop aquest 2014 que els Xicots, que s’han acomidat de la diada amb el pilar de cinc, feien junts els dos castells de vuit. Dissabte vinent toca fer-los una vegada més a la diada de Màrtirs Street a la Vall del Castell.

De la resta de la diada destacar la gran actuació de la colla local dels Marrecs de Salt que ha assolit descarregar per quarta vegada a la seva història la tripleta de castells de vuit.

Un bon quatre de vuit a donat pas a la primera torre de vuit amb folre de la temporada, quejust feia un any en aquesta diada havien descarregat per primera vegada. Han tancat la seva gran jornada de Festa Major de Sant Jaume amb un brillant tres de vuit. Una colla que ja prepara per Sant Narcís a Girona el cinc de vuit.

Els Castellers de Terrassa han marxat de plaça sense castell de vuit, que han decidit guardar i s’han conformat amb el cinc de set, la torre de set carregada i el quatre de set amb l’agulla.

Anotar per part dels Xerrics d’Olot, la quarta colla present a plaça, el seu primer tres de set de la temporada i el seu intent desmuntat sobre el quatre de set.

El punt feble del dia ha estat sens dubte la llarga durada de la jornada,  que ens ha deixat quinze castells i gairebé tres hores de castells.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: