Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen la seva segona torre de nou amb folre i manilles de l’any a Sitges

Malgrat l’hora, el que ha provocat més d’una absència, s’ha vist una gran jornada amb castells de nou i fins i tot un de gamma extra, gràcies als Castellers de Vilafranca i als Castellers de Sants, mentre que la colla local, la Jove de Sitges, confirma els seus millors castells de set.

 

Els Verds han obert la seva actuació amb un còmode i molt parat tres de nou amb el folre, amb el tronc del que ha de ser dissabte vinent el castell de deu de la diada de Tots Sants. El dissetè de la temporada. Res a dir per castell de bona mida.

En segona ronda atac a la torre de nou amb folre i manilles, que van estrenar la setmana passada a Sants. Amb col·laboració de les colles a plaça per completar un bon peu, la torre s’ha enlairat molt ferma fins a carregar. Un cop feta l’aleta amb una rengla ja un pèl assentada la feina de les manilles ha estat crucial. Torre descarregada amb ofici. La segona de l’any i de la plaça sitgetana. Precedents a Sitges, un intent just farà vint anys, el novembre de 1994 i la descarregada en aquesta diada del 2007.

Per tancar ronda de castells el retrobament amb el cinc de vuit que els verds no portaven a plaça des de Berga al més de juny. Una catedral amb diverses novetats al tronc, que han descarregat sobrats per quarta vegada enguany i que hauran de defensar el cinc de nou amb folre, que ja s’ha confirmat com un dels objectius de la diada de Tots Sants. Un parell d’assaigs i a tancar temporada amb rècord de castells de nou en una sola temporada.

Els Castellers de Sants, que actuaven per desena temporada consecutiva a Sitges, han assolit la seva millor diada en aquesta vila. Han començat amb el cinc de vuit, ferm i sense problemes. El setè de l’any descarregat a la plaça on, en aquesta diada de fa cinc anys, el 2009, els va veure descarregar el primer.

Però avalats per la gran temporada i moltes ganes han dut el seu primer castell de nou a Sitges, sumant-se així a Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa, les úniques colles que n’havien fet, van encarar un ràpid i precís tres de nou amb folre. El vuitè de la temporada

Han tancat la ronda de castells descarregant la seva sisena torre de vuit amb folre i s’han anotat també el segon pilar de set amb folre. Ara punt d’inflexió i dissabte vinent a Vilafranca a per una nova torre de nou emmanillada.

La colla local, la Jove de Castellers de Sitges, no ha pogut portar el quatre de vuit que havia assajat intensament les darreres setmanes i ha tancat temporada amb la repetició de la seva millor diada.

El cinc de set i el set de set resolts sense problemes han donat pas a un mal intent del primer tres de set aixecat per sota de la temporada. han completat la diada amb el quatre de set amb l’agulla a la repetició, que els ha permès repetir les seves millors diades del 2014 de Sant Pere de Ribes i Sant Bartomeu.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: