Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC denuncia que la nova alcaldessa de Sant Sadurní continua sense fer pública quina serà la seva dedicació a l’Ajuntament

En el darrer Ple Municipal del mes de juny, el Grup Municipal Socialista de Sant Sadurní va sol·licitar al nou govern de la vila, format per CIU i ERC, que fes pública la dedicació laboral a l’Ajuntament de la nova Alcaldessa, Maria Rosell.

En la nova distribució de dedicacions i retribucions dels membres de la corporació, el nou equip de govern va explicar que es produïa una disminució en les retribucions de l’Alcaldia, però el que no es va explicar és que també es produiria una reducció en la dedicació laboral de la nova Alcaldessa.

En el mateix Ple, els socialistes va insistir a la nova Alcaldessa de CIU que manifestés si efectivament era cert que es produiria aquesta disminució de la dedicació, passant del 85,7% quan la socialista Susanna Mèrida era l’alcaldesa, al 26,7% de l’actual. L’alcaldia de Sant Sadurní d’Anoia passaria d’una dedicació legal de 6,5 hores al dia a 2 hores al dia, amb les conseqüències que això suposa per la direcció i seguiment de les accions de govern. La nova Alcaldessa, no va respondre aquesta pregunta en el Ple Municipal, malgrat que se li va plantejar en reiterades ocasions.

Davant la manca de resposta i l’evidència manifestada per diferents ciutadans de la vila de la dificultat de concertar trobades amb l’Alcaldia per la manca de disposició de Rosell, el passat 4 de juliol el Grup Muncipal del PSC van entrar una instància a l’Ajuntament de Sant Sadurní sol·licitant una còpia de l’alta a la Seguretat Social de l’Alcaldessa per conèixer la seva dedicació. Avui dia, tres setmanes després, encara no s’ha traslladat cap resposta sobre aquesta qüestió.

En cas de ser certa la disminució de la dedicació, segons el PSC el seu sou hauria augmentat en un 189% respecte al de l’anterior alcaldessa del PSC, i es podria estar incomplint l’actual llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que regula les quantitats màximes que poden percebre els càrrecs públics en funció de la seva dedicació.

El grup municipal socialista denuncia la manca de resposta del nou equip de govern de CIU i ERC en una qüestió que hauria de ser de la màxima transparència per no afegir més arguments a l’actual descrèdit que viu la política. Des del PSC consideren que conèixer aquestes dades els permetria constatar si la dedicació es correspon a la preocupació per la governabilitat que els va portar a presentar la moció de censura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: