Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de Vilafranca demana suport perquè s’esmenin les retallades previstes en els pressupostos de la Generalitat per a l’Hospital, les llars i l’EMM

Els socialistes vilafranquins demanen suport a les esmenes que ha presentat el Grup Parlamentari del PSC als pressupostos de la Generalitat i reclama a CIU i ERC que reflexionin sobre la consolidació de les retallades en serveis fonamentals que comporten.

Francisco Romero, acompanyat dels seus regidors, ha denunciat com incidiran les retallades previstes a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a les llars d’infants municipals i a l’Escola de música Maria Dolors Calvet.

Segons el PSC, la consolidació de la retallada a l’Hospital vilafranquí deixa un desequilibri en el pressupost per al 2015 de més 500.000 euros en serveis, que no permet tancar-lo.

Romero demana que es valori el seu esforç d’aquests darrers anys, fent una aportació que els permeti tancar el pressupost.

 

L’aportació de la Generalitat prevista en els pressupostos per aquest 2015 és de 258.000 euros, 200.000 menys que l’any passat.

A les llars d’infants municipals aquest 2015 no hi ha prevista cap aportació de la Generalitat, però a més el Govern encara deu 324.000 euros a l’ajuntament vilafranquí.

Tot i que no està confirmat, Romero avança que potser la Diputació de

Barcelona hi posarà diners i en tot cas, recorda que l’ajuntament de Vilafranca en garanteix la seva continuïtat.

Tot i que a Vilafranca no perilli la continuïtat de les llars, Francisco Romero denuncia que l’ajuntament faci de “banc” de la Generalitat, finançant la seva aportació

El PSC també denuncia que es consolida la retallada a l’Escola de Música Maria Dolors Calvet, tot i que l’ajuntament garanteix que assumirà la part corresponent a la Generalitat

En la proposta de pressupostos per al 2015, la Generalitat aporta 8’5MEUR a l’Alt Penedès, que representen 81 euros per habitant. Des del 2010, la inversió ha disminuït un 70%.

Més enllà de les retallades concretes, el PSC denuncia el canvi de model  educatiu i sanitari que consolida CIU.

També reclamen a CIU i ERC que donin suport a demandes com la construcció de la parada de trens regionals a Vilafranca, la 2a fase de les obres de Vinseum o el compliment de la Llei de Barris a l’Espirall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: