Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la Diputació de Barcelona ha acompanyat a l’alcalde de Vilafranca i a la resta del consistori en la inauguració de la Fira del Gall

La fira commemora aquest any el seu 350 aniversari, una trajectòria centenària que la consolida com un referent.

L’alcalde de Vilafranca ha destacat el ressò que té el certamen, que se celebra dissabte i diumenge, i a més ha assenyalat que enguany ha coincidit amb la publicació, aquest divendres de l’acceptació per part de la Generalitat de la Indicació Geogràfica Protegida, que donarà encara més relleu a la fira.  Per la seva part el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que és també l’alcalde de Martorell, ha recordat per motius familiars des de sempre ha vingut a fira a Vilafranca.  Esteve també ha destacat que la Fira del Gall és l’única en la que pots venir a triar l’aviram viu i endur-te’l mort i plomat, i a la vegada tastar-lo cuit. La Fira del Gall continua mantenint l’essència amb que va néixer el 1664, gràcies al Mercat d’Aviram de Pagès, però ha seguit una evolució d’adaptació als temps, que la fa atractiva també per l’oferta gastronòmica, enoturística i cultural que l’envolta. La fira ofereix també diverses enoactivitats amb tallers per al públic familiar, o accions solidàries com tallers de receptes de cuina de Nadal a benefici de Creu Roja. La Mostra de Cuina d’Aviram celebra 30 anys de participació a la Fira del Gall amb l’edició del llibre El Gall Negre del Penedès en 67 receptes, editat per l’Ajuntament. El preu de venda és de 4 euros i la recaptació serà donada al banc d’aliments Rebost Solidari de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: