Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de febrer a Sant Sadurní marcat per l’expedient sancionador a un treballador municipal

El ple municipal celebrat dimecres va tenir com a principal assumpte de debat una moció d’urgència del PSC en relació a la resolució d’un expedient disciplinari a un treballador municipal, un assumpte que està ben viu als mitjans de comunicació des de fa algunes setmanes.

Abans del llarg intercanvi motivat per la moció d’urgència, el ple havia aprovat la modificació de les ordenances reguladores del servei de les escoles bressol i del Casal d’Estiu, entre d’altres.

Després d’un recés de 15 minuts perquè els grups avaluessin el text de la moció d’urgència, el ple es va reprendre per debatre la sol·licitud del PSC d’una revisió d’ofici del decret d’alcaldia signat fa uns dies i que arxivava sense efecte un expedient sancionador a un treballador municipal.

Abans de l’exposició del PSC, l’alcaldessa Maria Rosell va prendre la paraula per defensar les raons de la seva decisió, que la van portar a sol·licitar una segona valoració davant els dubtes que li havia generat l’informe presentat per la Diputació. En l’exposició inicial, Susanna Mérida va explicar que als darrers dies, l’informe presentat pel secretari municipal exposava la disconformitat davant el procediment seguit per alcaldia en l’arxiu de l’expedient, i per aquesta raó sol·licitaven una revisió d’ofici que esvaís qualsevol dubte. Mérida va recordar que la decisió deixava sense efecte un expedient que sancionava el treballador amb set mesos de sou i feina per tres faltes greus, i que havia provocat també la renúncia del responsable de la seguretat de dades de l’Ajuntament i malestar en un sector dels treballadors municipals.

2015-02-26-a

PLE SS 2

Des del PP, Carles Jiménez va defensar la necessitat de resoldre el cas amb les màximes garanties jurídiques. Per la seva banda, ERC en veu del seu portaveu Josep Maria Ribas, va reclamar la màxima transparència en el cas i va reivindicar la imparcialitat del seu grup i el respecte per la competència de la Diputació en la instrucció d’aquest expedient.

En el seu torn, la portaveu del CiU Àngels Canals va defensar la decisió de l’alcaldessa i l’aval del segon informe sol·licitat a un professional extern. Va criticar les amenaces del PSC de portar el cas a la fiscalia, així com el cost dels informes i expedients realitzats a treballadors durant el període en què Mérida va ostentar l’alcaldia. Canals va qüestionar també la imparcialitat i objectivitat del secretari municipal en aquest assumpte i va lamentar la situació d’enfrontament i la pressió exercida sobre Maria Rosell.

Finalment la moció va aprovar-se amb els nou vots favorables del PSC, ERC i PP i els vots en contra dels sis regidors de CiU i que es concretarà en una revisió d’ofici que haurà de realitzar un servei competent i consensuat per tots els grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: