Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental “Josep Guinovart: l’art en llibertat” exercirà de testimoni de la trajectòria artística i vital del pintor d’Agramunt

L’audiovisual va ser presentat públicament dissabte al vespre en un auditori de Vinseum completament ple. El documental, amb guió i realització de Pep Puig, suposa un repàs a la trajectòria artística i vital de Josep Guinovart.

En 60 minuts, l’audiovisual “Josep Guinovart: l’art en llibertat” vol transmetre l’essència de l’artista d’Agramunt, com a artista però també com a persona. La presentació va comptar amb la presència de la filla de Josep Guinovart, Maria Guinovart Pelauzy, que es mostrava encantada amb el resultat del treball de Pep Puig, perquè és un bon retrat del seu pare i perquè pot fer arribar la seva figura a tothom.

Després de la presentació pública a Vinseum, Pep Puig ha avançat que es preparen noves projeccions a Vilafranca, probablement dins les sessions de Cine Club. El film també farà un tour per diverses ciutats com Barcelona, Agramunt o Palma de Mallorca i s’emetrà a través d’un dels canals de Televisió de Catalunya, que co produeix el documental amb Vinseum i la productora Magnètic Films.

El documental de Pep Puig és el primer que recull la vida i l’obra d’un dels artistes catalans més universals. Guinovart va mantenir una estreta relació amb Vilafranca i amb el Penedès des dels anys vuitanta i fins la seva mort, l’any 2007, i va inaugurar amb una exposició seva la Capella de Sant Pelegrí de Vinseum després de la remodelació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: