Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat un pressupost pel 2015 inferior al de l’any anterior però que incrementa les partides socials

Aquest dijous a la nit s’ha celebrat el darrer Ple ordinari del Consell Comarcal d’aquest 2014 amb l’aprovació del pressupost com a principal punt.

El pressupost per l’any 2015 és de 6 milions 300 mil euros, un 3% inferior al de l’any anterior. Tot i la reducció el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, destaca que augmenten les partides destinades a les persones.   En especial la de serveis socials, que puja un 14% respecte al 2014. També s’incrementen partides d’educació un 3%, en beques menjador i transport escolar, o un 20% la partida dedicada a la promoció turística de la comarca. En canvi la partida d’inversions és mínima i baixa substancialment. Del conjunt del pressupost la gran majoria són partides finalistes, és a dir amb aportacions que provenen d’altres administracions i que gestiona l’ens comarcal però amb una destinació ja determinada. D’altra banda el pressupost es podria modificar a l’alça amb l’arribada de noves aportacions al llarg del 2015, no previstes inicialment per prudència, com pot ser per exemplem l’aportació que farà la Diputació de Barcelona per eixugar els deutes que té la Generalitat dels Fons de Cooperació Local. Donades les característiques del pressupost, sense inversions, i amb un augment de les partides socials el debat d’aquest punt no va generar crítiques per part de l’oposició. En nom del PSC, Francisco Romero, va reconèixer l’esforç per quadrar les partides, però va anunciar l’abstenciópel fet estar al govern ni haver participat de la seva el.laboració. També el conseller del PP, Lluís Caldentey, va anunciar l’abstenció reclamant que hi hagi més esforços per la formació laboral. Al final el pressupost es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, és a dir de CiU i ERC, i les abstencions de PSC, PP i CUP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: