Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle de debats Acció Ciutadana i Proximitat ha finalitzat, alertant en contra del TTIP

L’Acord o Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió, conegut per les seves sigles en anglès, és un acord de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units, que comportaria la creació de la zona de lliure comerç més gran del món, aglutinant més del 45% del PIB mundial.

Com ens afectarà i si el podem aturar ha centrat el quart i darrer debat del cicle de debats Acció Ciutadana i Proximitat, celebrat ahir a l’Escorxador de Vilafranca.

Les entitats convocants del cicle argumenten que amb la promesa de generar riquesa i llocs de treball a Europa, les negociacions mig secretes entre la UE i els Estats Units per tirar endavant l’acord amaguen el propòsit de donar un poder il·limitat a les multinacionals.

Un dels ponents del debat, Jean Pierre Palacio, membre d’ATTAC, explica que el tractat canviarà les regles de joc a la baixa.

Afegeixen que a banda de rebaixar les normatives i drets actuals, també afavorirà la privatització de serveis públics.

El Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió haurà de ser aprovat als Estats Units i a Europa, cadascun dels 28 estats membres de la Unió Europea l’haurien de ratificar.

Àlex Guillamón, coordinador d’Entrepobles i membre de la Campanya No al TTIP, explica que ja hi ha campanyes en contra a 25 països de la Unió

El govern grec ja ha dit que no pensa signar, però des de la Campanya No al TTIP temen que la Unió Europea tiri endavant un pla B per aprovar-lo.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: