Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP és el 1r primer que compleix la Llei de transparència

Una sessió informativa del cap de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern de la Generalitat, Xavier Bernadí, al Consell d’Alcaldes ha servit per presentar la pàgina de transparència pública comarcal.

En realitat formalment no és una pàgina web, sinó que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha optat per incorporar dues pestanyes a la pròpia web.

Amb la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern del govern català, més exigent que l’espanyola, tots els ajuntaments estaran obligats a la transparència a partir de gener de 2016.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’ha avançat i ha estat pioner, com explica Xavier Bernadí.

 

El desembre de 2013, la junta de govern del Consell Comarcal va aprovar els continguts de la seva pàgina de transparència i l’administració electrònica que han ampliat arran de l’aprovació de la llei catalana.

Les dues pestanyes incorporades al web difonen informació sobre l’organització política i administrativa del Consell, les decisions que pren, la seva gestió econòmica i comptable, els convenis i contractes que signa o els estudis que encarrega i la intenció és anar ampliant-la.

El president, Francesc Olivella, ha explicat que gràcies a l’impuls i resolució de la consellera Maria Josep Tuyà han arribat a bon port,convertint-se en pioners a Catalunya.

 

També reconeix que els ha costat i han trobat diverses dificultats, però es mostra satisfet perquè al final se n’han sortit.

 

Olivella també avança que al proper Consell Comarcal que sorgeixi de les eleccions municipals del maig “li tocarà arremangar-se i ajudar tots els ajuntaments de l’Alt Penedès”.

El cap de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern de la Generalitat ha  explicat que la llei és ambiciosa i reconeix que “donarà feina”, però creu que és necessària perquè “consagra la obligació de transparència de l’administració pública”, permetent la regeneració democràtica i garantint el dret a l’accés de la informació pública per part dels ciutadans.

La llei obliga totes les administracions, fins i tot els ajuntaments més petits, que comptaran amb la col.laboració econòmica, jurídica i tecnològica dels Consells Comarcals, les Diputacions i la Generalitat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: