Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 9 de febrer, coincidint amb Sant Jocund, s’inaugurarà i beneirà la capella en el seu honor a la Basílica de Santa Maria

En els darrers mesos ha estat treballant amb intensitat la Comissió de Sant Jocund per tal de recuperar la presència d’un dels compatrons de Vilafranca, el més antic però que havia perdut pes davant de la força que han assolit Sant Fèlix i Sant Ramon de Penyafort.

Per tal de fer-ho des de la comissió es va pensar que es podria aprofitar una capella buida que hi ha a la Basílica de Santa Maria per dignificar-la instal·lant-hi un mural de ceràmica dedicat a Sant Jocund. Un encàrrec que es va fer a la ceramista vilafranquina Fina Via.

La presentació de com ha de quedar aquesta proposta es va fer a la sala Mossèn Vinyeta, amb la participació de la artista, els membres de la comissió i el rector de la parròquia de Santa Maria, Mossèn Jaume Berdoy. Concretament s’ha presentat amb una projecció com quedarà la instal·lació del mural de rajoles muntat sobre fusta. Com remarquen des de la Comissió es tracta de tornar a recuperar la presència de Sant Jocund a la Basílica.

Des de la Comissió recorden també que continua oberta la campanya “Una rajola per Sant Jocund”, i que es poden fer aportacions per ajudar a cobrir les depeses del mural que recordem serà inaugurat i beneït el proper 9 de febrer després de l’Ofici Solemne del compatró de Vilafranca que s’iniciarà a les 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: