Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diverses experiències certifiquen que la cultura és una eina eficient per assolir l’apoderament dels joves

L’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona ha convocat un any més la Jornada de Polítiques Locals de Joventut amb la voluntat de ser un espai de trobada, de reflexió i de proposta. Adreçada a tècnics de joventut i a càrrecs electes, enguany la Jornada s’ha centrat en l’oportunitat que ofereixen la cultura i les activitats artístiques en el procés de desenvolupament de la personalitat, capacitació i autonomia dels joves.

L’acte ha començat amb la ponència del director del diari Ara Carles Capdevila, titulada Cultura + joves = creació i creixement. Capdevila ha volgut destacar que vivim un moment de canvi i que tots, especialment els més joves, hem de contribuir a millorar el món.

Unes 170 persones s’han reunit a Vilafranca per escoltar, en el marc de la jornada, experiències com la de la Coral Amics de la Unió de Granollers o el laboratori de creació jove de Terrassa Baumannlab. Des de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona també han explicat accions ja consolidades com l’Anem al teatre, amb la qual els més petits assoleixen el gust per les arts escèniques. Un gust que molts mantindran en el futur. El responsable de l’Oficina Quim Aloy explica que tenen la certesa que aquest tipus d’accions funcionen.

La 33a jornada de polítiques locals de joventut s’ha celebrat a Vilafranca aprofitant que la ciutat és Capital de la Cultura Catalana.

Tot i comptar amb la presència dels representants de la Diputació de Barcelona, la jornada s’ha desenvolupat sense inauguració i cloenda oficials amb motiu del dol decretat arran de l’accident aeri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: