Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diada agredolça dels Xicots de Vilafranca a Màrtirs

Després de la complicada diada de sis dies enrere a Salt els Xicots de Vilafranca no troben la confiança necessària per assolir la tripleta de castells de vuit que es van proposar a la diada de Màrtirs.

Els Xicots de Vilafranca amb dubtes entre els components més menuts de la colla es queden a mitges en la diada de la Plaça de la Vall del Castell, la històrica diada de Màrtirs Street, que entre els anys 1976 i 1990 era un referent del món casteller i que des de 2008 recuperen els veins del barri.

Van marxar de plaça amb doble sensació, per una banda que la feina i els castells hi son i per l’altra que cal jugar fort amb l’evolució de la confiança de la canalla, per tal d’arribar a les cites de La Bisbal i Gràcia, els dies 15 i 17 d’agost, amb possibilitats de fer la tripleta de castells de vuit.

Pel que fa als castells aixecats, van descarregar el quatre de vuit a la primera ronda, el tercer descarregat de la temporada, després d’un intent desmuntat. Van seguir amb una segona ronda en blanc amb intents desmuntats de la torre de vuit amb folre, que els Xicots no portaven a plaça des de la diada de Sant Ramon de l’any passat, darrer cop que la van carregar.

Una torre que pintava bé però que la menuda cassoleta no va poder remuntar. En repetició la canalla també es va fer enrere en l’intent del tres de vuit, que feia sis dies havien carregat.

Amb cares llargues van tancar la diada amb el cinc de set i el pilar de cinc.

Els Castellers de Barcelona, la colla que a Màrtirs es troba a casa seva, recordem que es la formació que més vegades a actuat en aquesta plaça i on va descarregar el primer castell de vuit ara fa trenta dos anys.

Va repetir l’espectacular actuació de la temporada passada amb el cinc de vuit, el cinquè de l’any, el tres de nou amb folre, i ja en van quatre de descarregats, i el quatre de vuit amb l’agulla, també el quart. Quina gran temporada dels degans de la capital.

Van acabar de manera brillant amb un vano complert de pilar de sis, el primer que poden fer, amb el pilar gran amb dos de cinc i dos de quatre. Amb tres castells i pilar aquesta es la millor diada de la colla, només comparable a la tripleta màgica, sense pilar, del novembre de l’any passat. Sens dubte, han de seguir venint a aquesta diada durant molts anys.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: